Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Footiez by Chantalle

Pedicure Praktijk

Mijn Blog

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Likdoorn

Geplaatst op 12 november, 2012 om 5:26 Comments reacties (82)
Beschrijving 
Een likdoorn, vroeger ook eksteroog genoemd, is een verharde, naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een puntzakje, met de punt in de huid gericht.

Oorzaak 
Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige plaatselijke wrijving en druk. De kleur is glasachtig geel. De eeltkern kan druk uitoefenen op zenuwuiteinden, een bloedvaatje en op bot en daardoor erg veel pijn veroorzaken. Op den duur kunnen weefsels zelfs in een ontstekingsachtige toestand raken door de constante druk die de likdoorn uitoefent. Likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen, door een verkeerde stand van de voet of de tenen, of een combinatie van beide. Likdoorns komen voor onder de bal van de voet, op een hamerteen, of op de knok bij een hallux valgus, onder de nagel, tussen de tenen of in de nagelwal. 

Behandeling 
De pedicure kan de likdoorn vakkundig verwijderen. Als dit met regelmaat gebeurt door middel van snijden, frezen en eventueel drukvrij leggen kan de likdoorn op den duur kleiner w
orden en zelfs verdwijnen, mits natuurlijk de oorzaak ook wordt opgeheven. Bij een likdoorn onder de nagel moet een stukje van de nagelplaat worden weggefreesd om bij de likdoorn te kunnen komen. Na het verwijderen van de likdoorn zijn er verschillende methoden om de nagel weer te herstellen. Het doel hier van is dat de functie van de nagel kan blijven bestaan en dat wordt voorkomen dat er huid naar boven komt via de ontstane opening. Een van deze methoden is de nagelprothesetechniek. 


Klauwnagel

Geplaatst op 12 november, 2012 om 5:10 Comments reacties (6)
Inleiding
Ook wel ramshoornnagel of onychogryphose.
In geval van een klauwnagel is de nagel sterk verdikt en krijgt een hoekige of gekromde vorm, waardoor deze op een klauw lijkt. Een klauwnagel komt vooral voor op de grote teen, meestal bij voetballers en ouderen en gaat vaak gepaard met verwondingen met beschadiging van de cellen waaruit de nagel groeit. Een klauwnagel komt bij ongeveer vijf procent van de bevolking voor en de verschijnselen lijken op die van een schimmelinfectie. De medische term voor klauwnagel is onychogryphosis. 


Oorzaken
Omdat een klauwnagel het gevolg is van factoren die gedurende een lange tijdsperiode aanwezig zijn ontstaan de verschijnselen meestal langzaam. Eerst wordt de nagel krommer en krijgt de karakteristieke klauwvorm. Tegelijkertijd wordt de nagel duidelijk dikker en harder en verandert van kleur naar geel of bruin. Een klauwnagel kan gepaard gaan met pijn, meestal als gevolg van infecties of herhaalde verwonding van de nagel. Tevens kan een klauwnagel ongemak veroorzaken bij het dragen van schoenen of de naastgelegen teen verwonden.

Diagnose
De behandeling is er vooral op gericht het normale uiterlijk van de nagel te herstellen. Hierdoor wordt voorkomen dat de nagel verder beschadigd raakt en dat infecties ontstaan. De aangedane nagel wordt tot zijn normale omtrek geknipt of gevijld om de verdikking te verkleinen en verdere verwonding van de nagel en de aangrenzende teen te voorkomen.

Behandeling
De behandeling is er vooral op gericht het normale uiterlijk van de nagel te herstellen. Hierdoor wordt voorkomen dat de nagel verder beschadigd raakt en dat infecties ontstaan. De aangedane nagel wordt tot zijn normale omtrek geknipt of gevijld om de verdikking te verkleinen en verdere verwonding van de nagel en de aangrenzende teen te voorkomen. 

Hielkloven

Geplaatst op 2 juni, 2011 om 16:10 Comments reacties (682)
Oorzaak
Als de huid van de hielen droog en hard is en veel onder druk komt te staan door bijvoorbeeld veel staan of lopen, kunnen hielkloven ontstaan. Dit zijn verticale scheurtjes in de huid van je hielen. Een gezonde huid is elastisch en beweegt 
mee met de bewegingen van de voet.
 
Een droge huid is stug en kan het gewicht van het lichaam tijdens lopen of staan, niet goed opvangen. De droge huid barst als het ware, waardoor hielkloven ontstaan. Het is dan verstandig om een afspraak te maken bij een pedicure, 
deze kan het eelt verwijderen en de pijnklachten doen verminderen.
 
Soms kunnen hielkloven ernstige en pijnlijke vormen aannemen waarbij ze gaan bloeden, geïnfecteerd of ontstoken raken.
Als dat gebeurt, moet een dokter geraadpleegd worden.

Behandeling
De pedicure kan uw kloven zo freezen/wegsnijden dat de spanning van de kloven afneemt. Zo kan de kloof van binnenuit weer dichtgroeien. Wel is het raadzaam om de hielen met een voetvijl bij de houden en de voeten dagelijks in te smeren met een klovencreme. Deze creme zorgt ervoor dat het vocht wat langer in de huid opgenomen blijft en de voeten dus minder snel uitdrogen en er dus minder snel kloven ontstaan.
 

Voorkom voetproblemen

Geplaatst op 24 mei, 2011 om 16:42 Comments reacties (106)
* Inspecteer de voeten liefst dagelijks. let op roodheid, blaren, wondjes, likdoorns, eeltranden en plaatselijke warmte. Neem bij afwijkingen contact op met uw huisarts of pedicure.

* Loop niet op blote voeten als er sprake is van verminderd gevoel.

* Dep de voeten goed droog tussen de tenen, niet wrijven om schimmels te vermijden.

* Knip de nagels recht af (niet te kort).

* Gebruik gave wollen of katoenen sokken of kousen zonder harde naden of stoppen. 

* Laat eelt en likdoorns door een ervaren pedicure met diabetes/reuma/risicovoet aantekening of een podotherapeut verwijderen.

* Gebruik bij koude voeten geen kruik, maar slaapsokken.

* Beweging is goed voor de bloedsomloop, dus ook voor de voeten. Fiets of loop elke dag een stukje.


Rss_feed